Laten we kennismaken

Ik ben dol op jonge kinderen. Op hun onbevangenheid en hun manier van de wereld ontdekken. Door te werken met jonge kinderen en door over hun schouder mee te mogen kijken naar hoe zij de wereld zien en ervaren, kan ik me blijven verwonderen over de kleinste dingetjes.

Het eerste sneeuwklokje dat zijn kopje boven de aarde uitsteekt of vogels die af en aan vliegen om onder onze dakpannen een nestje te bouwen. Maar ook de eerste hap van het door de kinderen zelfgebakken brood of de verraste blik van een eerste potloodstreep op papier. Op die momenten voel ik dat geluk echt zit in de kleine dingen. En in hoe we die dingen samen ervaren.

– Miranda Busscher

Verdieping in gastouderopvang

Na ruim vijf jaar gastouder te zijn geweest was het tijd om het roer om te gooien. Ik merkte dat ik teveel bezig was met wat ik de kinderen te bieden had in plaats van te kijken naar wat de kinderen vragen. Ik ben mij gaan verdiepen in de visie van Emmi Pikler. Dit was waar ik naar opzoek was. Vertrouwen in het eigen kunnen van het jonge kind. Ik zocht verder en ontdekte de Reggio Emillia werkwijze waarbij ze uitgaan van drie pedagogen in de wereld van het kind. Het kind zelf, de omgeving en de begeleiding. Maar ook hierin is net als bij Emmi Pikler het kind uitgangspunt en niet een methode of een knutselwerkje.

Meer aandacht voor het kind

In de zomer van 2018 ben ik 1 dag per week gaan werken bij B.B.S. de Verwondering en daar kwam ik in aanraking met de antroposofie. Hierbij speelt verbinding en werken vanuit hoofd, hart en handen een grote rol. Ik leerde elke week nieuwe dingen die ik wilde verweven in hoe ik mijn gastouderopvang vormgeef. Na een jaar bij de Verwondering ben ik mij weer op mijn eigen opvang gaan richten, want dat was toch waar mijn hart lag. Ik meldde me aan voor Atelier voor Ouders in Assen en doorliep het eerste jaar. Door Corona is het helaas stil komen te liggen, maar in kan niet wachten om mijnweer onder te dompelen in dat stukje bijscholing en zelfontwikkeling. Net als de kinderen die ik mag opvangen, ben ik ook volop in ontwikkeling.

Naast werken als gastouder ben ik moeder van 2 kinderen die sinds de zomer van 2021 beide naar de middelbare school mogen. Wat vliegt de tijd! Mede dankzij hen heb ik geleerd dat je af en toe pas op de plaats moet maken en dat hobbels in de weg te overwinnen zijn. Je hoeft niet overal doorheen, je kunt er ook omheen om zo je weg en je balans te kunnen vinden.

Wist u dat?

… ik al meer dan tien jaar Olifantje in het bos zing voor ieder kind dat ik voor een slaapje naar bed breng

… wandelen, geocachen, lekker eten, kleding naaien, meezingen met de autoradio en bij een vuurtje zitten dingen zijn die ik graag doe

… ik net buiten Peize woon met mijn man, dochter, zoon, hond Sam en dat we het erf delen met mijn tante die gezellig naast ons woont

… vriendschap voor mij enorm belangrijk is

… ik een zwak heb voor emo-tv, een grote kop warme thee en chocolade

… we bezig zijn een mini-bos aan te planten in onze achtertuin

… ik graag in de eerste voorjaarszon lig te dagdromen in onze hangmat

Miranda is een liefdevolle warme vrouw die enorm betrokken is bij de mensen in haar leven, dit geld ook voor ‘haar kindjes’ van de opvang.  Miranda geeft je alle vertrouwen en heeft ook echt alle vertrouwen in het kunnen van kinderen. Ze geniet van kleine kindjes en het samen met hun genieten van de zon, de natuur, het stampen in de plassen en het ontdekken van kikkervisjes. Ze is een echt een kanjer van een vrouw <3

 – Annemiek –

Miranda is een hele lieve, enthousiaste en betrokken gastouder. Ons dochtertje krijgt alle ruimte om zich te ontwikkelen, zowel binnen als buiten. Miranda kijkt echt wat de kinderen nodig hebben en niet wat een methode bedacht heeft.

 – Jolinde –

Ouders over De Boomhut

Onze kinderen hebben hele mooie tijd bij De Boomhut gehad. Elke dag gingen ze met plezier heen en vaak moesten we moeite doen om ze weer mee naar huis te krijgen. Miranda zet het kind altijd centraal, ze werkt echt met haar hart. We kijken terug op een hele goede tijd! Een betere gastouder kun je niet wensen. Miranda nogmaals bedankt!

 – Frederieka –

Wat vinden wij het jammer dat onze beide kindjes zo groot zijn dat ze naar school gaan en niet meer naar Miranda kunnen! Zowel onze dochter als onze zoon vonden het altijd heerlijk bij de Boomhut! Het was een perfecte plek om te ontdekken, te leren en te spelen. Het contact met Miranda is altijd heel fijn en open waardoor alles besproken kan worden. Een echte topper en een topplek voor kindjes!

 – Monique, voormalig vraagouder en vriendin –